Welcome to KaseNet selainsähköposti

KaseNet selainsähköposti

TÄRKEÄ MUISTUTUS HUIJAUSSÄHKÖPOSTEISTA 24.5.2021
Huijaussähköposteja edelleenkin liikkeellä, joilla kalastellaan kirjautumistietoja (käyttäjätunnus ja salasana) väittäen, että sähköpostitilissä olisi jotain ongelmaa ja sinne pitää kirjautua. Tällä kertaa otsikolla "Hyvä sähköpostitilin käyttäjä". Tällainen viesti ei ole KaseNetilta tai ylläpidosta lähtöisin.

Viestissä olevaan linkkiin, sivustoon toisaalla, on kopioitu Kase/KaseNetin selainsähköpostin kirjautumissivu, mutta kyseessä ei siis ole meidän kirjautumissivu. Väärennetylle sivulle kirjautumistietojen antamisen jälkeen sivusto siirtyy oikealle sivustolle hämäysmielessä, mutta tässä välissä sähköpostin kirjautumistietosi ovat siis menneet vääriin käsiin.

Oikean kirjautumissivun tunnistaa siitä, että selaimen osoiterivillä on osoitteena https://webmail.kase.fi/roundcube Joissakin selaimissa näkyy pelkkä webmail.kase.fi/roundcube ilman https:ää.

Mikäli salasanasi tunnuksineen lipsahti vääriin käsiin, vaihda sähköpostisi salasana välittömästi uuteen tai tarvittaessa ota yhteyttä ylläpitoon.

MUISTUTUS 28.4.2020 Sähköpostikäyttäjien tilitunnuksia ja salasanoja kalastellaan edelleen aktiviisesti erilaisin huijaussähköpostein. On siis syytä olla aina tarkkaavainen ja epäilevä, mikäli saa viestin joka on naamioitu tulleeksi ylläpidolta (tai esim. viranomaistaholta) ja siinä pyydetään kirjautumaan jollekkin sivustolle, tai pyydetään sähköpostitse antamaan omat tiedot tunnuksien ja salasanan lisäksi. Aiheena kalasteluviesteissä on usein tilin sulkeutuminen tai katoaminen tavalla tai toisella pelottelumielessä, mikäli käyttäjä ei kirjaudu palveluun tai anna tietojaan.

KaseNet ei koskaan kysele sähköpostiasiakkaidensa tunnuksia tai salasanoja sähköpostitse, eikä puhelimitse, eikä pyydä asiakkaitaan kirjautumaan jollekkin erilliselle sivustolle korjatakseen jonkin tilanteen sähköpostissa.

Mikäli vahingossa luovutit sähköpostin kirjautumistietosi vääriin käsiin, on ensimmäinen toimenpide vaihtaa sähköpostin salasana uuteen. Älä käytä aiemmin käyttämiäsi salasanoja, vaan keksi aina uusi. Salasanan vaihtaminen käy helposti selainsähköpostin kautta. Voit tarvittaessa ottaa yhteyttä myös ylläpitoon, KaseNetin asiakaspalveluun.