KaseNet

Tietoliikenne ja palvelu… Lähelläsi

Roundcube ohjeita ja vinkkejä

Tämä ohjesivu sisältää tällä hetkellä seuraavat aiheet vastauksineen:

  • Käyttöönotto
  • Poissaoloviestin, eli lomavastaajan asettaminen
  • Pitääkö Roskakorista poistaa jokainen viesti yksitellen?
  • Sähköpostilaatikkoni täyttyi ja en enää pysty poistamaan sähköposteja, mitä teen?
  • Viestien valitseminen ja siirtäminen Roundcubessa
  • Kaikki postikansiot jotka näkyivät Hordessa, eivät näy Roundcubessa?

Käyttöönotto

Käyttöönotto ei vaadi erityisiä toimenpiteitä, Roundcube toimii ensikirjautumisesta lähtien sellaisenaan, mutta voit halutessasi muuttaa esimerkiksi identiteettitietosi (Nimi, organisaatio...), lisätä automaattisen allekirjoituksen sähköposteihisi.

Muutos identiteettitietoihin tehdään "Omat asetukset" -sivulta ja sieltä löydät välilehden "Identiteetit", klikkaa se auki. Klikkaa olemassa olevaa identiteettiä ja tee tarvittavat muutokset. Muista lopuksi painaa Tallenna -painiketta.

Poissaoloviestin, eli lomavastaajan asettaminen

Poissaoloviesti ja uudelleenohjaus löytyy "Omat asetukset" -välilehdeltä.

Huomioi se että uudelleenohjaus ja poissaoloviesti kumoavat toisensa, joten molemmat eivät toimi yhtäaikaa.

Mikäli kohdassa Uudelleenohjaus näkyy teksti "/usr/bin/vacation -j käyttäjätunnus", ota se pois ja tallenna asetukset uudelleen. Tämän on saattanut aiheuttaa aikaisemman Horden käyttö tai häiriötilanne asettaessa lomavastaajaa.


Pitääkö Roskakorista poistaa jokainen viesti yksitellen?

Ei tarvitse. Roundcubessa on Tyhjennä kansio -toiminto, jonka avulla Roskakorin kaikki viestit voi poistaa kerralla.

Toiminto löytyy Roundcuben vasemmasta alareunasta, hammaspyörävalikosta (Ikoni näyttää hammaspyörältä). Ennenkuin käytät Tyhjennä kansio -toimintoa, varmista että olet oikeassa kansiossa jonka haluat tyhjentää, oli se sitten Roskakori tai jokin muu haluamasi kansio.

Sähköpostilaatikkoni täyttyi ja en enää pysty poistamaan sähköposteja, mitä teen?

Vaihtoehto 1) Yksittäisen sähköpostiviestin tai useamman poistaminen tässä tapauksessa onnistuu siten, että pidät näppäimistöllä SHIFT eli vaihtonäppäintä alas painettuna, samalla kun painat viestin poistoikonia/näppäintä. Tällöin sähköpostiohjelma ei yritä siirtää viestiä roskakoriin, joka sekin on samassa jo täyteen menneessä tilassa, vaan poistaa viestin suoraan. Muista tyhjentää myös roskakori, sillä sekin vapauttaa tilaa sähköpostissasi uusille viestille. Vaihtoehto 2) Roundcuben asetuksista (Asetukset -> Palvelinasetukset) voit klikata päälle ominaisuuden joka tekee edellisen toiminnon automaattisesti. Palvelinasetukset sivulta löydät asetuksen nimellä "Poista viestit, joiden siirtäminen roskakoriin epäonnistuu", klikkaa se päälle ja lopuksi paina Tallenna -painiketta.

Viestien valitseminen ja siirtäminen Roundcubessa

Roundcubessa voit valita ja siirtää viestejä kansiosta toiseen hiiren avulla raahaamalla. Lisäksi viestejä voi merkata yksitellen esimerkiksi Windowsissa tai Linuxissa pitämällä CTRL-näppäin alaspainettuna näppäimistötä. Samoin näppäimistön SHIFT eli vaihtonäppäimen avulla voit valita tietyn välin viestejä, joka tapahtuu siten että valitset normaalisti hiirellä klikaten ensin valittavan välin ensimmäisen viestin, ja sen jälkeen SHIFT alaspainettuna valitset välin viimeisen viestin. Huom. Tämä vinkki ei toimi Internet Explorerissa toistaiseksi.

Kaikki postikansiot jotka näkyivät Hordessa, eivät näy Roundcubessa?

Jos näin käy, mene kansioiden hallintaan ja valitse sieltä uudelleen ne kansiot jotka olivat käyttössäsi Hordessa. Kansioiden hallintaan pääset joko vasemman alareunan hammaspyöräikonivalikosta, tai valitsemalla yläriviltä "Omat Asetukset" ja valitsemalla sieltä välilehden nimeltään "Kansiot".

Kansioiden hallintatoiminto on siinä mielessä myös tärkeä, että saat sillä näkyviin ne postikansiot joita muut mahdolliset käyttämäsi sähköpostiohjelmat ovat luoneet postipalvelimelle.Tarvittaessa ota yhteys ylläpitoon mikäli kysyttävää tai ongelmia ilmenee.<< takaisin webmailin etusivulle